10 גורמים לנשירת שיער

נשירת שיער קבועה בכמות קטנה של שיער הוא תהליך נורמלי, אדם מאבד בערך 100 שערות ביום. עם זאת, אם אתה מאבד כמות חריגה, זה עשוי להיות סימן לבעיית נשירת שיער מוגזמת. איבוד כמות קטנה של שיער לא תשפיע על מראה השיער או הקרקפת שלך. עם זאת, אובדן השיער המשמעותי עשוי להשפיע מבחינה אסתטית על המראה הפיזי שלך. זה עלול לגרום לאי שביעות רצון מהמראה שלך.
רוב האנשים חושבים שנשירת שיער היא תורשתית או גנטית. למרות שגנטיקה משחקת תפקיד מרכזי בתהליך של נשירת שיער, ישנן סיבות חשובות נוספות כמו שינויים הורמונליים, מצבים רפואיים, מתח, כימיקלים, תרופות, תת תזונה, מוצרי עיצוב שיער, כימותרפיה, הריון וירידה מהירה במשקל הם חלק מהסיבות העיקריות לנשירת שיער.
במאמר זה נבחן את 10 הסיבות המובילות לנשירת שיער וננסה לספק תובנות לגבי הנושאים הללו.
יש לשים לב שלפני ניסיונות לטיפול בנשירת שיער, כדאי להתייעץ עם רופא מומחה לגבי הגורם לנשירת השיער וטיפולים אפשריים. את הטיפול המדויק ביותר יכול להציע רק רופא מומחה בתחום זה.
1. היסטוריה משפחתית (גנטיקה ותורשה)
גנטיקה משחקת תפקיד מרכזי בנשירת שיער אצל גברים ונשים כאחד. הסיבה הנפוצה ביותר לאיבוד שיער היא ההיסטוריה המשפחתית או הגנים של האדם. גם התקרחות נשית וגם גברית הנקראת התקרחות אנדרוגנטית. במקרה זה, ללא קשר למין שני המינים מתחילים לאבד את שיערם. תהליך זה יכול להתחיל כבר בגיל ההתבגרות (בדרך כלל עבור גברים) והוא יכול להתחיל גם לאחר גיל המעבר.
התקרחות גברית פירושה איבוד שיער מהרקות ומהחלק העליון של הראש. אז, קו שיער נסוג ונקודות קרחות הם אינדיקטורים עיקריים להתקרחות גברית. מצד שני, ההתקרחות הנשית מובילה לדילול השיער בכל הראש.
2. לחץ
כמות גדולה של מתח פיזי, רגשי או פסיכולוגי עלולה לגרום לנשירת שיער. מתח פיזי שעלול להיגרם מניתוחים, לידה, חום גבוה או איבוד דם עלול בקלות להוביל לנשירת שיער מוגזמת. גורמים אלה למתח פיזי הם בדרך כלל זמניים, ככל שהגוף מתרפא, נשירת השיער תיפסק.
הקשר הסיבתי בין נשירת שיער ללחץ רגשי או פסיכולוגי פחות קונקרטי מהלחץ הפיזי. עם זאת, מתח וחרדה קיצוניים מתמשכים עלולים להוביל לנשירת שיער.
3. שינויים הורמונליים ומצבים רפואיים
מצבים רפואיים רבים ושינויים הורמונליים יכולים להוביל לנשירת שיער זמנית או קבועה. בעיות לידה, בלוטת התריס (היפרתירואידיזם והיפותירואידיזם) או גיל המעבר עלולים לשנות את הרמות ההורמונליות של הגוף, שינויים אלו עלולים לגרום לנשירת שיער.
מצבים רפואיים עלולים גם לגרום לנשירת שיער מוגזמת. לדוגמה, מצב רפואי הנקרא טריכוטילומניה שהוא מצב של משיכת שיער מוביל לכמות גדולה של נשירת שיער.
4. הריון ולידה
נשים עלולות לחוות נשירת שיער במהלך ההריון או בעקבות הלידה. מצב זה קשור קשר הדוק לעלייה ברמות האסטרוגן. נשירת שיער זו היא בדרך כלל זמנית וחולפת מעצמה בערך שנה לאחר הלידה.
5. נשירת שיער עודפת (Telogen Effluvium)
הוא בדרך כלל נשירת שיער זמני וניתן לטפל בו, פירושו שהשיער נשאר בשלב הטלוגן (גריסה) של מחזור הצמיחה. מצב זה מוביל לכמות מוגזמת של נשירת שיער. אפשר אפילו לאבד ידיים מלאות שיער בבת אחת. מצב זה עלול להיגרם כתוצאה מלידה, ניתוחים, מתח חמור, ירידה מהירה במשקל, בעיות בבלוטת התריס ותרופות מסוימות.
6. מחלות אוטואימוניות (Alopecia areata) או טיפול בקרינה (Anagen effluvium)
ההגדרה של Anagen effluvium היא איבוד כמות גדולה של שיער במהירות במהלך שלב האנאגן (צמיחה) של מחזור השיער. מצב זה אינו מוגבל לראש, גם שיער גוף אחר יכול לנשור. לדוגמא; כימותרפיה, הקרנות, זיהומים פטרייתיים ומחלות אוטואימוניות.
מחלות אוטואימוניות הן אחת הבעיות הרפואיות המורכבות והקשות ביותר לטיפול מבין הגורמים הללו לשלב האנאגן, מחלות אלו גורמות למערכת החיסון של האדם לתקוף את התאים הבריאים של הגוף, מחלות אלו עלולות לגרום גם לנשירת שיער.
לדוגמא: אלופציה אראטה היא מחלה אוטואימונית הגורמת לנשירת שיער חלקית ולזיהומים בקרקפת כגון גזזת. במקרה זה, המערכת החיסונית תוקפת את זקיקי השיער הבריאים בכל חלק בגוף כולל שיער ראש, ריסים, גבות וכו' וגורמת לנשירת שיער.
7. תרופות ועודף/מחסור בחומרי תזונה/תוספי מזון
תרופות מסוימות עלולות לגרום לנשירת שיער. במקרים מסוימים, מדללי דם, חוסמי בטא, Accutane, תרופות נוגדות דיכאון ותרופות להורדת כולסטרול הידועים כגורמים לבעיות נשירת שיער.
כמו כן, מחסור בחומרים מזינים הם גורמים חשובים לנשירת שיער. תת תזונה או מחסור בחומרים מזינים הם בעיות חשובות להתמודדות לפתרון בעיות נשירת שיער. דיאטות קיצוניות, מחסור בחלבונים, ויטמינים מסוימים וברזל עלולים להוביל לאיבוד שיער קיצוני.
8. שימוש בכימיקלים
שימוש במוצרים כימיים הוא לעתים הכרחי אולם חלק מהכימיקלים הזמינים במוצרי השיער או העור שלנו עלולים להוביל לנשירת שיער. לדוגמה, חלק מהרכיבים הכימיים בשמפו או במוצרי עיצוב שיער מזיקים לשיער ולעור שלנו. ניחוחות כימיים שמתווספים למוצרי שיער, נתרן כלורי, פרבנים, פרופילן גליקול, דיאתנולמין (DEA) וטריאתנולמין (TEA) מזיקים לשיער ולקרקפת.
9. עיצוב שיער וטיפולים
כמה שיטות או טיפולים לעיצוב שיער עלולים לגרום להתקרחות מתיחה שהיא סוג של נשירת שיער שנגרמת לרוב מכוח משיכה מוגזם, לדוגמא: צמות, תוספות שיער, הלחמת שיער וכו׳. טיפולי שמן חם ותכשירים קבועים עלולים לגרום לנשירת שיער. אלה עלולים לגרום לדלקת בזקיקי השיער, אם הדלקת הנגרמת על ידי טיפולים או עיצובים אלה משאירה צלקות, נשירת השיער עלולה להיות קבועה.
10. ירידה מהירה במשקל
נשירת שיער לאחר ירידה מהירה במשקל קשורה בדרך כלל לשלב הטלוגן (סיבה 5) שבדקנו לעיל. תנודות במדד מסת הגוף (BMI) גורמות ללחץ על הגוף, מה שמאותת לזקיקי השיער לעבור לשלב לא פעיל. תנודה מהירה זו גורמת לנשירת שיער.
כמו כן, חוסר בקלוריות, חלבונים, תזונה, ויטמינים וכו' אשר בדקנו גם כגורמים לנשירת שיער יכולים להיות ישימים במקרה של ירידה מהירה במשקל. מחסור בחומרים מזינים חשובים אלו במהלך/אחרי ירידה מהירה במשקל עלול לגרום לנשירת שיער.
לסיכום: במאמר זה בדקנו את 10 הסיבות הנפוצות ביותר לנשירת שיער. סיבות אלו לבדן יכולות לגרום לבעיית נשירת שיער עצומה עבור אדם. כמו כן, שילוב של בעיות אלו יכול להיות הגורם לנשירת שיער. חשוב להדגיש שאם אתם חווים נשירת שיער, התייעצו עם רופא מומחה לגבי הגורם לבעיה זו וטיפולים אפשריים. את הטיפול המדויק ביותר ניתן לזהות רק על ידי רופא מומחה בתחום זה.
צור איתנו קשר כדי להיות הבא!
אנחנו ב STclinic מציעים יעוץ חינם עם מנתחי השיער המוסמכים הבינלאומיים שלנו (ISHRS, ABHRS ו-FUE Europe).
צור איתנו קשר כדי ללמוד עוד על השתלת שיער ברמה הגבוהה ביותר.

לפגישת ייעוץ חינם
השאר את הפרטים ונחזור אלייך עד 24 שעות עם אבחנה מדויקת המתאימה במיוחד עבורך